Landslagsuppehåll och då får vi stifta bekantskap med några mindre kända lag från den tyska tredjedivisionen, Argentina samt ett par elvor i damernas Champions League. Utöver dessa får vi två vänskapsmatcher i Wrexham och Wolfsburg.

Spelstopp: 18.29.

1. Tyskland - Serbien 2

Vänskapsmatchen i Wolfsburg rullar igång raden och är en chans till nystart för värdarna vars 2018 var ett riktigt annus horribilis; utslagna ur VM:s gruppspel (som regerande mästare dessutom) och nedflyttning i Nations League. För Jogi Löw är denna kamp en uppladdning inför prestigemötet i EM-kvalet mot Holland på söndag, och kanske kan Eggestein, Stark och Klostermann göra debut här. Serben Luka Jović har gjort sig ett namn i Tyskland efter sin monstersäsong i Frankfurt. Tillsammans med skyttekungen i Nations Leagues grupp C, Aleksandar Mitrovic, kommer de båda ge tyskarnas försvar huvudbry. Revanschlustan är stor hos Die Mannschaft, dock finns risk för övertändning. Sätt chanstvåan till ok värde, men gardera med etta på VW Arena!

Varningen: Serbien

Det fullkomligen vimlar av prestigefyllda klubbadresser i Serbiens unga trupp, och där tyskarna står inför en generationsväxling, har Balkanlaget redan genomfört sin. Belgrads örnar har goda chanser att besegra de fyrfaldiga världsmästarna.

2. Wales - Trinidad & Tobago 1

Nästa vänskapslandskamp spelas på de brittiska öarna. Wales slutade tvåa av tre i sin grupp i Nations League med två segrar och två förluster, men kvaliteten i truppen är odiskutabel, även utan ryggskadade Chelsea-mittfältaren Ethan Ampadu. 18-åringen har jämförts med Steven Gerrard av coachen Ryan Giggs, ett gott betyg. Gästerna från Karibien är i vanlig ordning en slagpåse och har bara en seger på de senaste tolv månaderna. Inga större profiler i truppen, och återbud av forwarden Ataullah Guerra försvagar offensiven något. Hyfsat värde på värdarna, många byten att vänta dock så ta med kryss på stora systemet.

3. Lyon D - Wolfsburg D 2

Kvartsfinaler i damernas Champions League och detta är ett riktigt mästarmöte. De regerande mästarna Lyon har lyft bucklan inte mindre än fem gånger vilket är rekord. Fransyskorna slog ut Ajax i åttondelen med totalt 13-0 och är farliga. Nilla Fischers Wolfsburg har erövrat den europeiska kontinenten vid två tillfällen och de grönvita är naturligtvis inget dussingäng. Die Wölfinnens kanske största stjärna är Pernille Harder, och den danska landslagskaptenen ligger tvåa i turneringens skytteliga på sex baljor. Tvåan bjuder på lite kontanter, men gardera upp detta hela vägen i tidigt skede.

4. Barcelona D - LSK Kvinner D 1

Efter att enkelt ha slagit ut Glasgow i åttondelen (8-0 totalt) ska favoriten Barcelona ta nästa steg mot finalen. Lagkaptenen Vicky Losada håller ihop mittfältet och spelar dessutom i två landslag; det spanska och det katalanska. Den före detta norska storspelaren Hege Riise basar över Lilleström SK, och de regerande norska cupmästarinnorna har under vintern segrat i träningsmatcher mot Kopparberg/Göteborg två gånger om samt slagit danska Fortuna Hjörring. Stjärnskottet Cecilie Fiskerstrand gör det bra i målet och är en viktigt kugge i det norska landslaget. Katalanerna är lite överstreckade men är så pass mycket bättre att de lär vinna komfortabelt. Solid etta!

Kassaskåpet: Barcelona D

De katalanska damerna är, precis som herrarna, ett lag som ofta går långt i mästarturneringen och hemmabanan väger tungt här. De senaste åren har LSK Kvinner åkt ut mot storklubbar och torde göra så igen. Segern går till Barcelona.

5. Slavia Prag D - Bayern München D 2

Rosengårds banekvinnor Slavia Prag vann i Malmö med 3-2 efter Petra Divisová avgörande mål med halvtimman kvar, och returmatchen hemma i Tjeckien slutade mållös. Motståndarna Bayern skickade hem Zürich med 5-0 totalt, och tyskorna gör sin bästa kontinentalsäsong sedan 2016. Här finns ett par spelare att lyfta fram, exempelvis Tysklands landslagsforward Nicole Rolser och den målfarliga mittfältaren Jill Roord från Nederländerna. Gästerna är några nummer för stora och torde åka hem med seger och en fot i semifinalen.

6. Unterhaching - Energie Cottbus 1

Dritte Liga i Tyskland och för nykomlingen Cottbus ser läget dystert ut. Indragna i bottenstriden sedan säsongsstarten, och det lilla hopp som tändes för de rödvita efter segrarna mot Münster (3-0) och Hallescher (3-2)  släcktes i söndags. Burväktaren Avdo Spahic släppte in ett mål i vardera halvlek mot Karlsruhe och nederlaget var åter ett faktum. Mittenlaget Unterhaching har ungefär lika långt till uppflyttning som nedflyttning. 2019 har varit en prövning för fansen med mestadels nederlag, men efter 0-0 senast har värdarna stoppat blödningen. I skrivande stund är värdet på Unterhaching riktigt intressant, spikettans fina procent gör inte saken sämre!

7. Independiente FBC - La Equidad 1

Vi lämnar den Gamla Världen för den Nya. Sydamerikas motsvarighet till Europa League heter Copa Sudamericana och här möts Independiente från Paraguay och colombianska La Equidad. Värdarnas 2018 var riktigt dåligt och de blåröda avslutade Clausura som jumbo. Därmed är laget nedflyttat till División Intermedia och får börja om. De grönvita besökarna är i relativt svag form med bara en seger på de senaste sex, och även mittfältaren med det speciella namnet Stalin Motta har haft svårt att prestera. Hemmafördelen i Sydamerika är viktigare än vad man tror, ettan är emellertid svag och bör stärkas upp omgående.

8. Unión SF - Independiente Del Valle 2Avslutningsvis ska den argentinska ligasjuan från Santa Fé kliva in i turneringen, men de rödvitrandiga är förvånande veka på hemmabanan Estadio 15 de Abril; bara två viktorior på åtta försök i Primera División, och då kan de formstarka ecuadorianska gästerna bli en obehaglig överraskning. De blåsvarta var i final i Copa Libertadores 2016 och har således rutin i både klubb och trupp. Med noll insläppta mål på de senaste fem kamperna får besökare från Quito ses som knapp favorit. Låg procent på ettan och potentiell rensning. Spika på och vamos Negriazules!

Spelförslag: 32 rader

1. Tyskland - Serbien 12

2. Wales - Trinidad 1

3. Lyon D - Wolfsburg D X2

4. Barcelona D - LSK D 1X

5. S. Prag D - Bayern M. D X2

6. Unterhaching - Energie C. 1

7. Indep. FBC - La Equidad 1X

8. Unión SF - Indep. DV 2

Spelförslag: 144 rader

1. Tyskland - Serbien 12

2. Wales - Trinidad 1X

3. Lyon D - Wolfsburg D 1X2

4. Barcelona D - LSK D 1X

5. S. Prag D - Bayern M. D X2

6. Unterhaching - Energie C. 1

7. Indep. FBC - La Equidad 1X2

8. Unión SF - Indep. DV 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100